peterrojder.blogg.se

my world

Trädgård och målning mm.

Publicerad 2019-09-21 00:26:05 i Dagarna som gick,

Måndag 16:e
Jag kom inte igång med något riktigt innan det var dags att åka in till Karlstad för besöket hos allergiläkaren. Planen var att åka hem över Bergvik men det ändrade jag redan på vägen in för det var långa köer från E18 mot Kil pga vägarbeten. Det får bli en annan dag.
Jag vill nog sluta med den här behandlingen nu snart för det känns som om det räcker med sex år. Men som vanligt en spruta och en halvtimmes väntan innan jag fick gå. In snabbt på bibliotkeket och hemåt över Apertin för omväxlings skull.
Jag åt lite snabbt och sen letade jag reda på brädor och kapade till panelen som skulle sitta på insidan över ingången. Av bara farten klöv jag till listerna som ska sitta bakom taklisten.
Dags för buggkursen. Jag åkte med Lisa. Första gången var det tre killar över och den här gången var det två tjejer över. Fem killar måste ha hoppat av för tjejerna var lika många som förra gången.  
 
Tisdag 17:e. 
Dags att försöka göra klar ingången. De långa listerna och panelbrädorna var kapade och grundade så jag la upp det på bockarna och målade det. Brädorna som ska sitta över ingången ska justeras sen så att bredden blir rätt men det gör jag när jag mätt in tvärreglarna de ska fästas på. 
När jag målat klart och vände mig om lyckades jag tappa färgburken. Det skvätte ut över gången och upp på bilen.
Jag hann vända den snabbt och det var mer än tillräckligt mycket kvar för att kunna stryka allt en gång till.  
Bilen torkade jag av innan jag tog bilden.
Senare på kvällen var jag till Hammarö och hjälpte till på buggkursen.
 
Onsdag 18:e 
Jag fortsatte med insidan över ingången. Jag kapade och klöv tvärreglarna till panelbrädorna. När jag finjusteriat bredden på tvärreglarna sågade jag av två av panelbrädorna så att bredden på allt blev rätt. Innan jag spikade fast dem lite löst förborrade jag för att vara säker på att de inte skulle spricka. 
Jag bar bort allt till ingången för att kontrollera att den passade. Lite trångt men det gick dit. Ner med den igen och och jag slog i spikarna ordentligt.
Tillbaks för en sista test att den fortfarande passade.
Sen målade jag den en gång till.
Den måste torka så jag bytte sysselsättning och gick till gräsklipparen för att se om jag lyckats fixa drivningen. Jag hade fått dit remmen över ett hjul men var inte säker på om det var problemet.
Provstart!
Den drev! I med en växel och jag körde ner från ramperna. Jag tänkte bara testa att den fungerade men provkörde den tills gräset blev klippt.
Lite mat och sen gick jag upp på ställningen för att måla ett lager till på plåtarna.
Telefonen var med så jag tog en bild av gräsmattan ner mot åkern. Det var ett tag sedan det var klippt så det blev nästan drivor av gräset.  
På målningen igen och plåtarna fick ett lager till på översta våningen.
Dusch och iväg till Kolsnäs för lite dans. Både I-M och Lisa var där så det blev lite övning.
 
Torsdag 19:e
Färgen hade torkat så jag satte upp panelen över ingången. Lite småjusteringar och jag fick dit listerna bakom taklisten så det gick att gömma undan kablarna till lamporna. 
En sista test att alla lyste och inget kommit i kläm. 
Allt fungerade så nu är ingången nästan klar. 
Det var inget regn idag heller så jag fortsatte med att måla vindskiveplåtarna en våning ner. 
Nu var det visserligen inte så högt över marken men istället var avståndet mellan våningsplanen på ställningen lite för stort. Jag insåg att jag var tvungen att stå på något för att kunna fortsätta att måla nedanför där jag slutade uppifrån. 
Hade jag någon stadig pall?
Jodå. Det stod en i garaget som var ganska stadig så den åkte med upp på ställningen. 
Jag målade båda sidorna efter att jag skrapat och borstat bort skräp.
 
Fredag 20:e.
En stor del av dagen gick åt till att sitta vid datorn och göra två helt olika saker. Skriva om mallen för anställningsavtal och leta efter ett vettigt inköpsställe för fläktstyrningen till Sofias bil.
Senare på eftermiddagen målade jag vindskiveplåtarna en gång till och de får duga nu. Jag tycker inte färgen täcker riktigt bra men den lär väl hålla tills jag lämnar huset.
   
Nu är det bara lite bättring kvar på vindskivorna där jag kom åt med slipmaskinen så att det blev märken. När jag målat det röda längst upp ska jag be om hjälp med att plocka ner de översta delarna av byggställningen. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela