peterrojder.blogg.se

my world

Diverse plock

Publicerad 2019-09-15 23:41:55 i Dagarna som gick,

Det blir efter hand en del som jag inte riktigt kommer ihåg att kommentera så då får det till slut bli en liten slö sammanfattning av några olika saker. 

Ingången:
Jag behövde ha några lister till underkanten av taklisterna som håller ledlamporna . På kortsidorna var det enkelt att ordna för där hade jag köpt tillräckligt av de jag använde i överkanten när jag satte dit taklistena. De passade även till underkanten. Det var bara att kapa, grunda och måla två gånger. Det var gjort på några dagar.
När jag var klar med det och de låg på tork såg jag skotten Johanna kommit med som stod i köksfönstret. De började få så mycket rötter att de trasslade in sig i varandra så det var nog dags för länge sedan att få ner dem i lite jord. 
Inköp av planteringsjord.
Sen var det bara att plantera. 
Jag hade plockat mer äpplen också så jag fortsatte med att koka mos.
Det var flera dagar sedan nu och det som hänt sedan dess har mest handlat om målning och de senaste dagarna om besök i samband med födelsedagsfirande.
Idag körde jag först Tomas och Johanna till tåget på förmiddagen och sen åkte Martin, Wajiha och Mila hemåt vid 14-tiden.
När jag väntade på nästa besök "fick jag lite tid över". Jag ville inte riktigt dra igång något som tog tid så jag återvände till listerna. 
Det måste vara urtag i dem så att kablarna till eluttagen får plats. Det gick fort att märka upp var de skulle vara och såga bort några bitar. 
Jag justerade också två av de andra listerna så att det inte blev så trångt för uttagen och sen satte jag dit alla fyra på plats. Kortväggarna är nu ganska klara och kablarna till ledlamporna ligger dolda bakom taklisten.
En snabb koll att jag inte skadat någon kabel och jag var nöjd för dagen. 
Listen till den långa väggen är lite besvärligare och jag får börja med den i morgon. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela