peterrojder.blogg.se

my world

Mekardag?

Publicerad 2019-05-23 23:21:13 i Dagen som gick,

Jag sov ovanligt bra och var bara vaken en gång.
Jag kom till och med upp strax efter 8!
Ganska slö fm.
Jag kollade en del på huset i Sunne och ringde och anmälde mig för visningen. Varför är jag inte säker på men jag får fundera lite på det.
Lite småplock i trädgården men sen bestämde jag mig för att ta en titt på CJX. Dags för besiktning.
Som vanligt började jag ju med något annat och städade ut lite grus och annat från garaget.
Sen kändes det mer angeläget att byta ut aggregatremmen som verkade ganska torr. Eftersom AC-anläggningen inte verkar vara på humör att fungera funderade jag på att byta till den kortare rem för bilar utan AC jag köpte av misstag. Lite letande på nätet efter remlängder gav inga vettiga besked så jag bestämde mig för att pröva.
Av med hjulet och bort med innerskärmen. Ganska lätt eftersom en av plastbitarna under bilen inte sitter på plats. Sen är det bara att slacka på spännaren, lossa remmen och skruva lös spännhjulet. Omvänt för att få dit den nya men jag fick fundera lite på hur den skulle dras fram. Minnet är kort.
En kort teststart innan jag skruvade dit innerskärmen, satte på hjulet och släppte ner den igen.
Allt verkade fungera och lite missljud verkade ha försvunnit på kuppen. Jag har misstänkt att AC-pumpen gått torr och att det kanske var orsaken?
När jag ändå var igång (aldrig sagt tidigare) bestämde jag mig för att se efter om helljuslamporna satt som de skulle. Ljusbilderna är olika på vänster och höger sida så något är skumt.
Det tog en bra stund utan att jag hittade något fel. Täcklocken över lamporna är riktigt bökiga att få tillbaks på plats. Jag får kolla det lite noggrannare en annan dag när jag är på riktigt bra humör. 
När jag ändå var igång (igen) bestämde jag mig för att justera handbromsen en aning. Jag gjorde det utan att ta av bakhjulen. Det räckte att lyfta bakänden så gick det att krypa under och fixa det.
En kort provtur och allt verkar fungera. Det lär märkas under Torsbyresan i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela