peterrojder.blogg.se

my world

Lite mer gjort.

Publicerad 2020-02-20 21:28:32 i Dagarna som gick,

Måndag 17:e februari.
Dags att få dit strömbrytare och uttagen. Jag bytte ut några ledningar till längre för att slippa skarvar och sen satte jag dit vägguttaget och strömbrytaren. Någon av lamporna jag har i garaget får jag sätta upp på utsidan när vädret är bättre. 
 
Tisdag 18:e.
Uttaget för taklampan.
Det gick inte att komma åt ledningarna i taket på något vettigt sätt så jag fick bära in en stege. Som vanligt snett upp mot väggen men nu är ju trappan på plats så det blir lite längre att sträcka sig.
    
Trappan hindrar å andra sidan effektivt stegen att glida så den står stadigt.
Det var lite pillrigt att kapa ledningarna och skala dem. Jag var tvungen att använda båda händerna och det blir småkrångligt att göra det samtidigt som jag vill ha stöd mot något med minst en hand. 
Ett lite extraproblem är ju att jag är darrhänt och att det blir värre när jag måste anstränga mig för att hålla något stilla. Så det tog en stund att få in kablarna på rätt ställen men det gick utan att få alltför mycket krampkänningar.
Jag fick avbryta några gånger för att känna att jag hade kontroll på balansen.
När jag skulle skruva fast uttaget gick det inte för att skruvarna inte ville dra.
Tjatigt. Jag fick avbryta.
Så jag ordnade längre skruvar på onsdagen när jag ändå var in till CSK för provtagning. (Jag är med i en jämförelse av PSA-prov och en annan metod.)
Det visade sig idag (torsdag) att det inte var längden på skruvarna som var fel utan något med gängorna. Jag fick byta till självgängande skruv.
Men nu är det på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela