peterrojder.blogg.se

my world

Sista operationen?

Publicerad 2019-04-11 21:24:29 i Dagen som gick,

Så idag var det dags igen.
Operation. Provsvaren på den förra operationen gjorde ju att det skulle bort lite mer runt födelsemärket på vaden. Runt en centimeter till var det sagt.
Förmiddagen var ganska lugn. Jag såg lite på bokföringen och letade reda på lite kontonummer och annat jag ville vara säker på innan jag försöker göra färdigt konteringarna. 
Sen började jag förbereda mig genom att duscha (lite försiktigt för bandaget på ryggen sitter inte) och med lite mat. Jag var lite fundersam hur jag skulle klä mig men bestämde mig för jeans och stödstrumpor som jag haft de senaste dagarna. Lite skeptisk som jag är tog jag med mig vanliga strumpor för säkerhets skull. 
Väl där letade jag en stund efter parkering innan jag bestämde mig för att parkera på en gata nära vattnet. En stunds promenad och jag var på plats 13.30 som tänkt.
Inropad strax före 13.50 så de var i god tid den här gången också. En sköterska och en läkare på plats men de väntade på en specialist innan de gjorde något. Han kom och började med att prata lite innan jag fick ta av mig byxorna och lägga mig på mage. 
De började med att ta fram pincetter och annat för att ta bort stygnen från förra operationen. Tvätt och något slags plast runt området innan stygnen åkte. Jag fick en varning om att det skulle sticka när de bedövade (vilket det gjorde). Jag kände tre stick och sen började de plocka fram andra saker under tiden de väntade. 
Själva operationen gick fort. Kanske tio minuter men jag hade ingen klocka så det är svårt att säga.
Efteråt fick jag lite information och de sa att de lagt ett tryckförband som skulle tas bort i morgon. Det var bra om jag inte gjorde det själv.
Stygnen skulle sitta tre veckor.
Jag borde ta det lite lugnt i tre-fyra dagar men sen kunde jag bete mig i stort sett som vanligt?
Förbandet såg ganska tjockt ut. (Bilden tog jag när jag kommit hem.) 
När jag frågade om jag skulle ta på stödstrumporna igen så sköterskan att jag kunde göra det om jag fick på dem. Jag sa att jag hade garderat mig och hade vanliga strumpor med mig och då tyckte hon jag skulle ta dem i stället.
Promenaden tillbaks till bilen gick utan problem och på vägen hem var jag in på vårdcentralen och bokade lite tider för byte av bandage och borttagnng av stygn. Som vanligt(?) kom jag dit efter att expeditionen var stängd och gjorde upp det direkt med sköterskan.
Väl hemma satt jag mest still ett tag och drack lite te med någon smörgås till. Jag kände att jag ville vara lite onyttig och egentligen äta pizza eller rostat bröd men hade varken det ena eller det andra.
Sofia fick reda på det och lite senare på kvällen kom hon med lite pizza så att jag kunde slöa ett tag till.
När hon åkte verkade det som bedövningen börjat släppa för jag kände benet på ett helt annat sätt än tidigare på kvällen.
Just nu känns det lite så jag får kanske ta nän tablett till?
Men roligare är väl att Tomas ringde nyss och sa att han vunnit en schackturnering för nybörjare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela