peterrojder.blogg.se

my world

Ny vecka

Publicerad 2018-10-03 00:15:00 i Dagarna som gick,

Måndag
Slö dag med bara lite pappersarbete och tv-tittande. Något lite städat också men mest tvätt under tiden som tv-programmen rullade.
På kvällen var det dags för veckans höjdpunkt igen och vi åkte till Hammarö för buggkursen. Ing-Marie och Lisa var med den här gången. Mansöverskott men det var inte mer än en så det störde mig inte särskilt.  

Tisdag
För att kompensera lite för inaktiviteten igår hade jag tänkt ägna mig åt lite bilreparationer idag.
Det blev inget av med det.
Det började med att jag låg och drog mig till efter 9 innan jag orkade masa mig ur sängen. När jag snöt mig på taletten var det klippt.
Näsblod!
Inget sipprande utan ordentligt.
Jag stod över handfatet och försökte få det att sluta genom att kyla ner näsan med kallvatten samtidigt som jag sköljde bort det allt eftersom det droppade och stänkte ner.

Det slutade inte så jag fick ta lite papper och hålla för. Jag försökte först emed att göra en tuss men det rann bara bredvid och ner över munnen och hakan.
Nya tussar och ner med det i toaletten efter hand. Spola bort så att mer fick plats.
Och fyll på mer. 
Det lugnade sig lite så jag kunde göra lite annat än att bara stå och slänga blodiga papper. 
Morbid som jag är tog jag en bild.

Sen satte jag mig vid datorn och höll på med lite räkningar.
Jag hann också med att beställa ett larm till studion.
Då började det igen och jag fick först låta det droppa i papperskorgen innan jag hann få tag på papper. Kladd på golvet och lite på händer och annat men det blev samma sak igen med papper och bortspolande.
Det ville inte sluta utan höll på i omgångar. Det gick ett tag mitt på dagen då jag trodde att det var över men det började igen. Jag försökte ringa vårdcentralen men kom inte fram. Till slut ringde jag rådgivningen vid 14-tiden. De försökte få kontakt med vårdcentralen men det slutade med att jag fick order att åka dit och om det inte fungerade åka till akuten. 
Jag stoppade toapapper i fickan och hade lite i handen när jag åkte iväg men när jag kom ner till Kil hade det slutat blöda. Jag körde ändå ner till vårdcentralen och parkerade och satt på parkeringen ett tag innan jag ändrade mig och åkte jag och handlade istället.
Det kändes inte som om det var någon ide att gå in när det inte blödde.
En vända på Coop och sen tänkte jag hämta medicin på apoteket.
När jag parkerat och vred mig för att kliva ur bilen började det igen. Det rann åt alla håll och innan jag hann få fram papperet var jag nedblodad på händer och kläder.
Jag kunde inte gärna gå in på apoteket med blodet rinnande och en stor papperstuss framför ansiktet?
Mer papper och jag bestämde mig för att åka ner till vårdcentralen igen. Det gick bra att köra med en hand och jag parkerade utanför och gick in.
Väl inne såg jag ingen på receptionen. En lapp på dörren sa att man skulle gå till akutdörren om det var akut.
Var är den då?
Jag visste inte men såg en städerska som jag kände igen.
Jag frågade städerskan och hon sa direkt att hon skulle hitta någon som kunde hjälpa mig. Iväg till en undersköterska och hon gick i sin tur iväg med mig till ett rum. Det blödde bra och jag bytte papper några gånger. Efter en stund gjorde hon en tuss doppad som hon doppade i vaselin och tryckte upp i näsan för att stoppa blödningen.
Det hjälpte ett tag.
Koll av blodtrycket liggande och sittande. Lite högt. Hon tittade I näsan och satte dit en ny tuss och gick ett tag.
Sen började det plötsligt rinna ut blod runt tussen och det blev en ny vända. Jag drog av en bit papper från handtorken och väntade tills hon kom tillbaks.
Samma sak igen med den lilla variantionen att den här gången åkte tussen ut en stund efter att hon gått och blodet rann över hakan. 
Mer papper från handtorken.
Hon kom tillbaks. Ny tuss och nu gick det bättre och det slutade blöda.
En sköterska som jobbat på öron, näs och hals kom och tittade och jag fick en ny tuss med vaselin och smärtstillande inför läkarens ankomst. Det skulle nog etsas. Mikael hade jour.
Stränga order att inte röra något alls utan bara sitta still.
Jag sa till dem att allt kändes ganska löjligt men de höll inte med. De gick med på att jag kallade det "mest irriterande".
Mikael kom och alla tre förberedde etsning. Sen tittade han runt på olika sätt i näsan men kunde inte se var det blödde. Ingen tydlig ”krater” som det borde vara sa han och det blev inget mer gjort än en ny tuss.
Mikael gick och ringde för att kolla om jag skulle åka in till CSK. Specialisten höll på med en operation så jag fick sitta kvar i ett rum och vänta på svar.
Under tiden ringde han en hjärtläkare för att höra om jag borde sluta med Trombyl. Avvakta var svaret på det. Till slut fick han svar och jag kunde åka hem med order att åka till akuten om det börjar igen.
Jag kom hem strax efter 18.30 och  än så länge verkar det lugnt.
Så nu ska jag tvätta blodfläckar på kläder och golv mm.
Byxor, jacka och kofta. Jackan blev blodig t o m på insidan.
Utsidan visar jag inte.
Nu ska jag sova och hoppas det är klart med det här.
Jag kan inte gärna blöda näsblod när jag ska opereras på torsdag antar jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela