peterrojder.blogg.se

my world

Dansresa med Cinderella

Publicerad 2018-10-14 00:06:00 i Resor,

Torsdagen var operationsdag och på fredagen gjorde jag inte så mycket.
Lördag.

Upp 7, åt och gjorde allt klart. M och M kom och vi fick vänta lite på Ulf som skulle skjutsa ner oss till bussen vid stationen. De var tydligen lite tidiga och hann ringa två gånger och fråga efter oss innan vi kom dit. Vi kom i alla fall på bussen och iväg. De andra tolv som skulle med hade åkt från Sunne. Stopp i Karlstad, Väse och Kristinehamn för att plocka upp fler men de hörde inte till vår lilla grupp.

Jag satt ensam och hade ganska tråkigt. Lite svårt att hålla mig riktigt vaken men lyckades heller inte somna. Morfintabletternas fel? Att jag kände mig lite trött och frånvarande och lätt yr varade hela helgen.

Stopp vid Lekhyttans värdshus före Örebro för lite mat och rast för chauffören. Sen bar det iväg mot Stockholm. Södra vägen över Södertälje. Vi kom fram runt 16.

Väl där visade det sig att det var lite felbokningar på hytterna. Det löste sig när vi väl kom ombord på Cinderella och alla hade hytter i närheten av varandra på 6.e våningen. Jag hade enkelhytt.

Vi skulle vara med på första buffe-sittningen 18.30 så jag bytte om och kollade runt lite på de närmaste våningsplanen.

Mat. Massor att välja på. Vi satt i närheten av varandra och med all mat och prat var vi kvar till 19.30 då vi skulle ut för att lämna plats för nästa grupp. Åter till rummet och lite kringvandrande. De andra kollade in tax free men jag brydde mig inte om den avdelningen.

Klädbyte igen och upp till Melody där Wahlströms spelade från 22.  Jag var nästan på humör att strunta i det men fick ett sms om att de ville jag skulle komma. Litet dansgolv i en restaurang så det var inte många som dansade. Jag höll mig till de som jag kände och det gick oväntat bra utan några märkvärdiga smärtor. 

Efter ett tag skulle det var lite paus och då tyckte några att vi skulle gå bort till Etage och lyssna på Petter och Jan Johansen. Vi kom dit lagom till Petter slutade och sen var det bara något slags discomusik. Ointressant. Vi satt kvar ett tag och väntade men ingen Jan så vi gick tillbaks till Wahlströms. Några danser till innan de slutade vid 01.00. På slutet hade berusningsgraden hos en del på dansgolvet ökat så det gällde att se upp för lite flaxande armar.

Lite mer prat, till hytten, duschade och i säng. Det blev sådär med sömnen innan springandet i korridoren lugnade ner sig vid femtiden.

Söndag.
Jag vaknade 8.
Trodde jag. Jag gick upp och gjorde mig klar. Vi skulle äta vid 10 så det var gott om tid.
Väldigt lugnt?
Jag gick runt lite och det visade sig att telefonen hade bytt till finsk tid så med svensk tid var klockan 7. All vår planering gick efter svensk tid och det tog ett tag innan jag på en väggklocka kunde se att det var två olika tider som spökade.
Så jag hade plötsligt en extra timme att drälla runt. 
Jag bestämde mig för att ta några bilder.
Parallellt med den korridor vi bodde i låg en "hall" där trapporna mellan de olika vånngsplanen gick. Gången rakt fram går till den vi bodde.

Vi bodde åt vänster sett från föregående bild och min hytt låg nästan längst bort.  
Jag var ensam om att ha enkelhytt.
Båten lämnade Mariehamn strax efter 8 och jag stod ett tag och såg på alla öar vi åkte förbi innan jag gick tillbaks till rummet och la mig och väntade.
Jag tröttnade och gick ut i ”hallen" och väntade. Efter ett tag kom Ulla och Staffan och vi gick bort mot restaurangen. När vi kom dit visade det sig att de redan släppte in andra så vi frågade och fick börja äta ”brunchen”. Mycket att välja på igen och vi satt och åt ett bra tag. Det blåste lite mer nu och vi var på öppet hav så båten gungade lite men inget som störde. När vi var färdiga och var på väg ut mötte vi de andra som kom till kl 10 som planerat.
Efter maten skulle de andra handla men jag gick till rummet och la mig ett tag. Fortfarande yrselkänslor.
Möte. Ett syfte med resan var att vi skulle ha lite diskussioner och ett mötesrum var bokat. Vi började med utvärdering av sommaren och de andra danserna. Det fortsatte med olika förslag till hur det ska gå till att få fler att komma på danserna och hur arbetet runt de kommande aktiviteterna skulle organiseras.  
Ettt resultat blev att lägga ut listor mm på kommande danser för att se vilka som vill hjälpa till.
Sen blev det en kort paus innan Wahlströms bjöd på en kort dansstund på samma ställe igen. Jag hann bli varm och kände att jag behövde skölja av mig.
När jag precis kommit ur duschen bankade det på dörren. Någon ville något men innan jag hann öppna var de försvunna. Så jag packade klart allt och kontrollerade att inget låg kvar nånstans.
Dags för lite promenader igen.
Så småningom gick jag ut i hallen och väntade på Ulla och Staffan som var de enda som verkade vara kvar i hytterna. Vi var inne i skärgården och åkte så det fanns en del att titta på. De kom och vi gick upp till 7:e våningen och gick bort mot utgången. Där fick vi vänta en bra stund innan båten ”angjorde bryggan” och alla kunde börja gå av.
Det tog en stund.
Bort till bussen och strax före 16 kom vi iväg. Den första kilometern tog tid men sen rullade det på. Bussen var i stort sett fullsatt så jag satt inte ensam den här gången. Det gjorde ingen större skillnad för det blev inte mycket till konversation. Han sov mest eller surfade på telefonen.
Matstopp på samma ställe och avsläppning av alla där de klivit på. Jag ringde när vi var i Karlstad och K mötte oss vid bussen och körde oss till Hannäs så jag var hemma runt 22.

I säng sent.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en nybliven pensionär som slöskriver på lediga stunder. Oftast mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela