peterrojder.blogg.se

my world

Inte på skrivhumör?

Publicerad 2018-03-16 23:50:38 i Dagarna som gick,

Jag märker att jag inte skrivit så mycket nu på ett tag.
Kanske jag inte tycker det händer så mycket?
Eller om jag inte hunnit?
Jag vet inte riktigt varför men jag har blivit sittande med bilder och annat och sen har klockan varit lite väl mycket för att få till något vettigt.
Vissa dagar har jag faktiskt varit ordentlig och planerat föreläsningar och annat på ett sätt som jag borde göra oftare. Kursen är snart slut och nu har jag bara ett förmiddagspass kvar och det är mest tänkt att vara repetition och genomgång av en gammal tenta. Det som ärt kvar för min del är att skriva rent en del och lägga ut på kurshemsidan och sen måste jag göra tentan.
Dansen tar en del tid men det stör inte utan är mest roligt.
Jag har hållit på med CJX en del. 
Elsystemet krånglar.
ABS-lampan lyser ofta och oregelbundet och vissa av instrumenten visar inget vettigt.
Sen började oljetryckslampan lysa förra veckan och påstod att det inte fanns något oljetryck under 1500 varv. Jag bytte givaren och fjädern i tryckregulatorn så försvann det. Kladdjobb men ganska enkelt.
Instrumentbelysningen har krånglat länge och lyste när den hade lust.
Vilket i praktiken betydde att den oftast inte lyste. Jag har undersökt det flera gånger och testat med flera olika reostater. Det var samma fel med alla och slutsatsen då blev att det måste vara anslutningskontakten. 
Jag försökte hitta glappet genom att dra och vicka på sladdarna men den verkade fungera trots allt.
Det slutade med att jag tog isär själva reostaten och hittade en del skumma lödningar. Jag skrapade lite och lödde om några pinnar som gick till kontakten och plötsligt fungerar den. Tyvärr har jag tappat bort en liten plastbit så innan jag hittar den går det inte att reglera ljuset. Det kvittar tills vidare. Jag har ställt in det på max och det är inte särskilt starkt.
Det känns bra att kunna se instrumenten när det är mörkt. Jag var tvungen att lysa med en ficklampa när jag ville se hur fort jag körde. Det visade sig att jag är ganska bra på att veta hastigheten även när jag inte ser mätaren men det är lugnare att kunna kontrollera det. 
När jag får tid och lust ska jag kolla de andra reostaterna och se om det är samma fel på dem. I så fall är det ett klart fabrikationsfel.
Så nu återstår främst ABS-krånglet. Instrumenten kan jag ta senare men jag behöver besiktiga bilen den här månaden för att slippa körförbud.
Den nyinköpta LJU har också lite lustigheter för sig,
Halvljuset på höger sida "flämtar till" då och då. Enligt webben ska det bero på lamporna så jag har köpt nya xenonlampor och ska byta allt till veckan. 
En genomstädning och tvätt till så är nog hundlukten nere på en tolererbar nivå. Ättiksbehandlingen gjorde stor skillnad men det kan bli bättre.
Sovdags.
Jag får fortsätta med snickrande och annat i morgon.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela