peterrojder.blogg.se

my world

Julveckan

Publicerad 2018-12-28 00:27:00 i Dagarna som gick,

Ända sedan fredagen före jul har jag känt mig småförkyld. Lite ruggig. Av och till har jag riktigt ont i halsen. Mest på kvällarna.
Men det här ska inte handla om det utan mer om vad som hänt.
Lördag 22:a
Mest en plockdag. Jag bar undan cyklarna som stod framför garaget och flyttade på en del däck. Sen blev det fortsatt städning inomhus. Jag dammsög och städade undan en del kartonger innan jag fortsatte med toaletterna och en del tvätt. M o W kom på kvällen. Mila också förståss.
Söndag 23:e
Upp tidigt. Spikade dit lite brädor innan vi åkte till K och U för att fira Patrick. Kvar där nån timme och sen hem för att förbereda mat mm till julafton. W gjorde i ordning köttfärsen och kalkonen och jag bakade två kakor.
Tomas och Johanna kom med tåget vid 19.30 och blev hämtade av M.
Julafton.
Vaken flera gånger. Jag har nog fuskat lite för mycket med axelövningarna så både axeln och halsen stör mig när jag ska sova. Upp 8.30 och plockade undan lite och sen blev det matlagning när de andra vaknat till. So o P kom strax före 12 och K 12.30 och vi började äta en stund efter 13. Jag fick höra att jag skulle göra rätt den här gången och ta kallt först så det gjorde jag. 
Jag åt inte mest och blev inte tröttast.
Kalle mm som vanligt och sen blev det lite Nintendo och kortspel. Risgrynsgröt på kvällen och en kort promenad med Martin för att få Mila att somna.
Juldagen.
Sov riktigt dåligt för halsen gjorde ont. Upp vid 9 och hann äta innan de andra kom igång. Emelie och Simon kom och hälsade på så det blev mest prat och spel hela dagen.
Jag satte upp två kopplingsdosor för att känna mig lite nyttig. På kvällen flyttade Martin och jag undan kärran och en av bilarna för att det skulle bli lite mer plats framför garaget på annandagen.
Annandagen fick en egen sida.
27:e
Jag väcktes kl 7 av att Börje (rörmokaren) ringde. Jag hade skickat ett sms på annandagen för att fråga om han visste om någon jour och han undrade hur det gått. Jag sa bara att det verkade som om vi fått bort stoppet och försökte somna om. Det gick inte men jag gick inte upp förrän 9 i alla fall.
T o J skulle till K så jag körde dit dem efter 11. Vi var in på Coop på vägen för att de skulle ha glass med sig och jag handlade lite bröd och annt. Vi hann precis därifrån när M ringde och bad mig köpa med några saker.
Åter till Coop efter att ha lämnat av dem och sen hem.
M o W åkte till stan så jag var ensam större delen av dagen. 
Trött som vanligt men till slut tog jag mig samman (aldrig skrivit förut väl?) och gick ut i garaget. Efter lite krångel fick jag dit plastbitarna runt ratten som jag tog bort för några dagar sedan när jag letade elfel. Lite senare fick jag för mig att sätta dit kontakterna över fönstren så nu är det "enda" som återstår att dra och koppla in kablarna.
Jag kom sen på att jag borde dra i några trådar till innan jag kopplar klart. Jag borde förbereda för de eventuella utelamporna innan jag skruvar ihop allt. Annars måse jag ta bort kopplingsdosorna för att komma åt och då är det betydligt enklare att dra i några trådar nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

PR_50

Jag heter Peter Röjder och är en pensionär som slöskriver på lediga stunder. Ofta mitt i natten.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela